Søg i denne blog

tirsdag den 18. juli 2023

2 Så er vi alle kommet frem til Sola


Mandag kl ca. 18 ankommer sidste mand Johnny overraskende, han var først ventet senere på aftenen, i det færgen var forsinket fra Danmark. Johnnys telt bliver hurtig sat op og han bliver installeret inden aftensmaden og hygge.


Søndag kl. 11 er der samling til en fællestur blandt andet langs Bjerring elven, som er utrolig smuk med sine mange fald fra de store søer og nedstrøms, især i denne tid hvor vejret er ustadig med meget regn. Dette betyder at der er meget vand i elven og de mange sten bevirke at vandet piskes hvid. Senere kommer vi til Gloppedals stenskredet, hvor nogle få norske soldater forsinkede 2 tyske regimenter i 1940. Stenskredet har opdelt dalen i 2 afsnit, et meget spektakulært sted, som man bør besøge hvis man besøger området.

  

Efter stenskredet fortsættes der til lysstøberiet Byrkjedalstunet Lys og Restaurent hvor der spises frokost.

Turen er ca. 130 km lang af små snoedeveje i Den smukke natur i syd Norge. Med hensyn til vejret er vi nok ikke de mest heldige, det har tilrider været strålende (kraftig regn) og til andre tider med ophold og små mængder sol. Men hvad gør det, en rigtig Shadowit trodser både vejr og vind, så det er ingen udfordring. 

Selv vores turguide er ramt ef tur stemningen op beslutter at give en omgang, det vil sige at der køres forkert og vi tager en tur rundt i en rundkørsel så vi kommer samme vej tilbage, men have betyder der, som en kendt dansker sagde hvad man ikke ser på udvejen kan man se på hjemvejen.

  

På hjemturen kommer vi forbi Kongeparken forlystelses park og camping, hvor de Zlumrende Zataner tidligere har været på Kristihimmelfartstogt til. Da vi ankommer til vores lejerplads hos Henrik farer der en djævel i Tøffe, så han fortsætter ufortrødent videre, ind til det langt om længe lykkes for Jan at få ham indhentet og vendt, det er ikke sådan når der først er fyret op und en aldrende chauffør og en ældre Shadow. Det er rart at vide at sel ældre medlemmer af klubben stadig kan holde dampen oppe. Vores unge rookie Harald er fyr og flamme over de lange bløde sving langs de smukke norske elve og den smukke natur. Dagens tur var oprindelig planlagt til at skulle gå til prædikestolen, med det blev frafaldet af hensyn til det fugtige vejr og en tur på de glatte sten op af bjerget.

Tur i lokal området etape 1

Tur i lokal området etape 2



1 kommentar:

Anonym sagde ...

Lyder spændene super beretning så hermed forsat god tur👍