Søg i denne blog

søndag den 23. juli 2023

En MC tur med udfordringer til Norge

Fredag morgen pakker vi telte og udstyr sammen, får pakket motorcyklerne og spist morgenmad. Alt klapper og aller er klar til at sige farvel til Henrik og Anna kl 9:15, 15 minutter før tid, hvilket skulle vise sig at være en god ting. Hjemrejsen forløber planmæssig vi får tanket og fortsætter mod Lyngdal Inn , hvor frokost er planlagt. Vi ankomme planmæssig til spisestedet, vi har aftale at jeg har fyldt mine 2 1,8 l reservedunke, så der ikke opstår problemer med rækkevidden på VT 600 og den Virago 535, som har den mindste tankkapacitet og måske ikke kan nå ned til den planlagte tankstation lige før Kristiansand. Ved Lyngdal inn spises en udmærket frokost, Sus får påfyldt en dunk benzin før vi fortsætter mod Kristiansand. 



Da vi nærmer os Mandal begynder der at opbygge sig en trafikkø, for at trafikken til sidst står stille, hvilket tager ca. 30 min. Midt i køen begynder Jan's VT1100 at koge, blæseren kører ikke, ind til siden og forsøge at finde en årsag. Heldigvis viser det sig at det er en lille sten eller kvist der har forhindret blæseren i at starte, så problemet bliver fikset og vi når frem til Tankstationen hvor vi skal tanke. Vi er ved at være presset på tiden for check ind ved færgen og selvfølgelig opstår der udfordringer med at en af tankstationerne ikke vil læse Michaels kreditkort, og den unge dame i kiosken er ikke særlig hjælpsom med at der kan betales efter tankning hos hende. Ena anden stander kan heldigvis læse kreditkortet og Michael og Harald får tanket, men u er tiden ved at være kritisk, check in lukker for MC kl. 16 og vi har stadig ca. 5 km og kun 15 minutter. Mødetiden er overskredet så vi overholder nok ikke helt fartgrænsen på det sidste stykke, jeg checker ind 15:55 og kører over i opholds banen hvor motorcyklerne bliver anvist til at køre ombord.

Vi ankommer planmæssig til Hirtshals, hvorefter gruppen deles, Michael, Harald, Christina og Tøffe kører direkte hjem og vi andre kører mod Løkken for at tage en overnatning på Bikers rest, inden vi fortsætter hjem Lørdag. Efter en god og rolig nattesøvn får vi pakket og skal afsted alle starter op og er klar til at køre, hvor efter Rita's VT750 går i stå og ikke vil starte, vi påbegynder fejlfinding, der er strøm benzin og tænding, så vi konstaterer at den ikke får noget brændstof og at det muligvis er en benzinpumpe der er gået, så der er ikke andet for at tilkalde vejhjælp for at få den hjem, Basse , Sus og jeg fortsætter hjem ad uden yderligere udfordringer til vi skilles ved Tørring, jeg er hjemme kl 14:00 på Grønningen.

Vi fik også tid til at fejre Tøffes
fødselsdag

Men man kan vel slutte nogle ting af denne tur, 4 mc ud af 8 måtte have reparationer under turen, 1 måtte transporteres hjem af vejhjælp. Første reparation er at Claus Bo's stoplys lyser konstant, fikses ved justering af kontakt. Haralds VT 1100 C2 vil ikke starte periodisk, det viser sig at batteriets minuspol er knækket, der fremskaffes nyt batteri fra Biltema, Basse's VT 1100 bliver varm, det er blæseren der ikke kører, det er en sikring der er sprunget. Jan's VT 1100 begynder at koge på vej hjem, hvilket er en blokeret blæser og får efterfyldt en l. vand på Bikers rest, og så til sidst melder Rita's Vt750 sig i køen over Shadower der skal have ny benzin pumpe i år. Der er flere medlemmer af Shadow klubben der i år har skiftet benzinpumpe i år.

Man kunne overveje om der er noget symbolik i dette, der det et symptom på at shadow klubbens medlemmer er ved at være en ældre lettere brugt grå skare og at dere maskiner har det på samme måde og hvis vi i år skulle give året navn, som kineserne gør, må dette år i Shadow klub. regi være benzinpumpens år (Year of the Gasolin pump).

Med der er dog et opløftende punkt, i år er gennemsnitsalderen på medlemmerne faldet, Harald har meldt sig ind i klubben og i en alder under 30, det er vist nogle år siden det sidst er sket.

Der skal herfra lyde en stor tak til alle deltagere i turen, jeg kan kun syntes det er synd for alle de medlemmer der ikke deltager. Der skal også lyde en speciel tak til Henrik og datteren Anna for at stille hus og græsplæne til træffet, samt til Christina, Sus og Rita for deres store indsats under træffet.

Vi havde trods det strålende vejr (stort set konstant regn og blæst) en rigtig hyggelig tur hvor sammenholdet igen viste sin styrke, men det er god ide at medbringe ørepropper, de kan bruges på mange måder.


Til vi ses i næste måned.

Lars Hillerup

Hjemturen i Norge 


Hjemturen i Danmark

Turen samlede tur


Ingen kommentarer: