Søg i denne blog

mandag den 17. juli 2023

1 De første dage med Shadow Klubben til Norge 2023

Fredag morgen mødes jeg med Sus og Basse fra Fredericia ved tanken i Lindved, for at følges af A13 over Viborg til Hirtshals. Fjordline har meddelt at af hensyn til til trafik i Kristiansand havn sejler færgen 15 minutter tidligere, så vi vil være i havn kl. 18:55 i stedet for 19:10. Vi skal mødes med Claus Bo, Michael, Harald og Michaels datter Christina ved færgen, for at følges ad til Ansgar Sommerhotel i Kristiansand. Hotellet er en form for skole der benyttes til hotel i sommerferien, da vi skal checke ind på hoteller opdager vi at vi har betalt forskellig pris. De af os der har booket ved Booking.com, skal betale 400 nkr. mere end de der har booket direkte på hotellet. Det undrede vi os en del over, men personalet i receptionen kunne ikke give en plausibel grund til prisforskellen, jeg kan blot advare andre der anvender booking sidder som BOOKING.COM, TRIVARGO m.m. om at være opmærksomme. Vi har alle tanket i Danmark inden vi kørte ombord på færgen, så lørdag morgen efter morgenmad sætter vi kurser mod Sola ved Stavanger, hvor Henrik bor og lægger velvillig hus og have til, til vores lille sammenkomst.

MC pakket og klar til afgang

Her skal det lige bemærkes at Harald lige har erhvervet sit MC kørekort, hvilket jeg syntes fortjener stor respekt med sådan en ilddåb, som han indtil videre har klaret til UG. Ingen tur uden små udfordringer, Haralds Shadow fik start problemer, som viste sig at være minuspolen på et Biltema gelbatteri der er knækket og Claus Bo’s 535 Virago kørte med stoplyset tændt på hele turen til Sola, hvilket alle gjorde opmærksom på, så Claus Bo til sidst måtte meddele at nu havde han hørt det. Batteriet og problemet med stoplyset blev fikset mandag formiddag.

Vi ankommer til Henriks adresse ved ca. 14:30 efter at have kørt 230 km i svag til kraftig regn, men da vi nærmer os Stavanger ser det ud til at klare op, der er dog kraftig blæst. Vi mødes med Henrik, Tøffe, Rita og Jan, som var ankommet tidligere på ugen. Ved fælles hjælp får vi med en del besvær sat teltene op og udstyret dem med ekstra barduner. Der er lovet kraftig regn og blæst med torden, hvilket holdt stik, det mest positive ved vejret er at det ikke er koldt, temperaturen ligger omkring 15 grader. Der bliver lavet aftensmad, som består af de 2 culotter jeg havde med hjemmefra, der skal lyde stor ros til kokkene for en yderst velsmagende middag til nogle godt brugte shadowitter efter to dage på jernhestene i det udfordrende vejr.

Søndag fortsætter det ustadige vejr, dog med den forbedring at vinden aftager, så det bliver en hjemmehyggedag, med mange og ikke altid sandfærdige minder og historier om tildligere sammenkomster, rundt om i Danmark og resten af Europa. En del af holdet har lige været i Holland til træf ved den hollandske shadowklub, hvilket var første internationale træf efter corona pandemien.

Mandag tager Henrik førekasketten på og kører en guidet tur rundt i området omkring Stavanger, desværre  er den sidste deltager Johnny fra Sjælland ikke nået frem fordi færgen fra Hirtshals er 4 timer forsinket på grund af vejret, så han vil først ankomme i løbet af aftenen. Den tur Henrik kørte var meget afvekslende og udfordrende uden at Harald blev sat på en umulig opgave, stor tak til Henrik for veludført og oplevelsesrig tur.

Det var alt fra de første dage.




Turen til Norge etape 1


Turen til Norge etape 2



Ingen kommentarer: