Søg i denne blog

fredag den 6. maj 2016

Så er ZZ på Bornholm

Jeg må sige at de Bornholmere overdriver ikke, her fra morgenstunden er det skyfrit og soler er ved at stå op til at levere os endnu en dag med strålende vejr. I dag skal vi så ud og udforske Svaneke, der er dømt afslapning torsdag formiddag. Poul, Ian, Onkel C og jeg vælger at gå en tur i byen, det er besluttet at vi spiser fælles frokost på Svaneke Røgeri. Her er lidt stemningsbilleder fra rundturen.









Mends nogle gik en tur i Svaneke, benyttede Henrik lejligheden til at stramme og smøre kæde, samt at få den poleret, så ingen kunne se at den var blevet brugt til at køre til Bornholm. det glæder meg at du er glad ved den, man kunne måske få den opfattelse at du sov vedsiden af den om natten, men Henrik det ved vi godt du ikke gør.



På Svaneke røgeri er der mange fristende fiskeretter, hvilket Ian og Bent fandt udfordrende, Bent fordi han er vegetar og Ian fordi det eneste fisk han spiser er fish & chips, vi andre valgte forskellige retter, dog skulle de fleste smage de berømte røgede sild (som var importeret fra Norge), røgeriet fortalte at det ikke mere var mulig at skaffe sild fra Østersøen omkring Bornholm, eneste fisk i forretningen  der er fisket omkring Bornholm er Ålen til Røget Ål.



Efter frokost startede den første mad jagt, vi er inddelt i 3 hold til aftensmad, et hold skal lave forret, et hovedret og et desert. Vi havde fået til opgave at lave forret torsdag og hovedret lørdag, der skulle indgå så mange lokale råvare som mulig i retterne. Vi besluttede at lave en forret med små lokale kiks, med røget ål, 2 af Pouls hjemmelavede pølser, lidt lokalt pesto og en let julesalat. for at finde råvare til hovedretten lørdag besluttede vi os til at besøge nogle af de lokale gårdbutikker, det var der også andre der havde, så vi mødtes flere gange, med beskyldninger om at snyde. Øen var indelt i 3 områder, et til hvert hold, men jeg mente nu at når det kun var angivet i syd, vest og nord, kan man jo bare dreje øen så passer det igen. Til hoved ret torsdag frembragte mesterkok Ludvig nogle fremragende kartofler med et vel tilberedt stykke oksefilet (påstået at være Bison), med lokal vin, godt gået jeg kommer gerne igen.









Ingen kommentarer: