Søg i denne blog

fredag den 5. maj 2023

Parkerings regler i Tyskland, også for MC


Da jeg var til generalforsamlings træf i BMW klub Danmark, var vi nogle stykker der kom til at drøfte parkeringsregler i Tyskland. Meget aktuel for BMW kører i det at BMW motorcykler kar 100 års jubilæum med flere fejringer i Tyskland. for mit eget vedkommen er der i kristihimmelfarts ferien planlagt en tur rundt i nord Tyskland, så det var med en del undren at det gik op for mig at P-Skiven også er gældende for MC.

Mange spørgsmål rejste sig, hvor skulle den side på en MC, kan alle ike blot ændre tidspunktet, hvordan kan den sidde fast, han den i det heletaget tåle vand. Næsten alle disse spørgsmål blev løst med et kit Louis sælger, et 3 i 1 kit som giver mulighed for at sætte p-billetter, plast P-Skive og klæbemærkat fast på en holder der sættes om forgaflen, Så er der blot den udfordring at en hver forbipasserende kan ændre indstillingen af P-skiven, her vil jar anbefale at man tager et billede med dato og tidsangivelse.
Se nedenfor.



Her er hvad FDM mener og et link til en artikkel, samt et link hvor du kan udprinte en papirversion af en godkendt P-skive.


Skal man være ekstra opmærksom ved brug af p-skive andre steder i Europa?

En tommelfingerregel er, at parkeringspladser reguleret med parkeringsskiver oftest findes i nord- og vesteuropæiske lande. Længere mod sydøst skal du ofte betale for parkering i parkometre. Er der parkeringspladser, hvor du kan bruge af p-skive, vil det ofte være markeret med skiltning.

I Tyskland skal du være særligt opmærksom på de parkeringsområder, hvor du kan parkere med p-skive. I Tyskland ser p-skiven nemlig anderledes ud end i Danmark. Derfor gælder den danske p-skive faktisk ikke, og du bør derfor medbringe en tysk p-skive, hvis du vil parkere på områder, der kræver p-skive uden at risikere en bøde. En tysk p-skive skal indstilles til den næste påbegyndte halve time. Det vil sige, at hvis du ankommer f.eks. kl. 9.09, skal p-skiven sættes til kl. 9.30.

Hvis du vil bruge elektronisk parkeringsskive i Tyskland, så skal den være godkendt af de tyske myndigheder, og den skal kunne indstille sig til begyndelsen af den næste påbegyndte halve time, efter at motoren er stoppet.

FDM Link til parkerings regler i Europa:

https://fdm.dk/alt-om-biler/love-regler/parkering/vaerd-vide-om-parkering-europa#:~:text=I%20Tyskland%20ser%20p%2Dskiven,den%20n%C3%A6ste%20p%C3%A5begyndte%20halve%20time.

https://fdm.dk/alt-om-biler/koer-selv-ferie/regler-udlandet/faerdselsregler-tyskland

https://www.dvr.de/fileadmin/downloads/broschueren-flyer/parkscheibe-draengeln.pdf

Her er et link til de danske regler for parkering af MC:
https://fdm.dk/alt-om-biler/love-regler/parkering/parkeringsregler-mc

Ingen kommentarer: