Søg i denne blog

lørdag den 22. oktober 2016

Stumpemarked i Fredericia

Så er det tid igen, hvor alle MC & bil entusiaster af ældre motorcykler & biler strømmer til Dronning Margrethe hallen i Fredericia i håb om at finde en manglende del eller årets scope. Markedet åbner lørdag kl. 9.00, hvor alle de ivrige besøgende står i kø udenfor, det gælder om at være først, så en anden ikke køber den del du mangler før dig, et sandt ragnarok, men dog rimelig civiliseret.

I år er hal C primært MC dele, tilbehør og værktøj, nyt og brugt, rart at se der i år er kommet flere udstillere. Ian, Asger og jeg begiver os til hal C, det er det vi primært er interesseret i, i en rodekasse med gammelt værktøj finder Asger en messing hammer, som han dog ikke vil have, men jeg beslutter mig for at forhøre om prisen, som er 30 kr. Jeg køber hammeren, som bruges til arbejder, hvor der ikke må laves mærker i det materiale der slås på, messing er et blødt metal.


Der er udstillet mange renoverede motorcykler i mange forskellige prisklasser, det er dog min opfattelse at priserne på veteranmotorcykler generelt er faldet en med 30% i de senere år, jeg ved ikke om den tendens også gælder for bilerne.

Der er også udstillet fler Kina producerede kopier af japanske motorcykler som eksempel kan nævnes denne "YAMASAKI", en kopi at en 125 ccm. Yamaha, udstyret men instrumentering og firkantet forlygte som Kawasaki brugte. Nyprisen er 7500 kr.








"En mini kopi af en Yamaha Virago"







I hal A er det hovedsagelig biler af alle typer der er udstillet, samt mange gamle og nye reservedele til renovering, der også nogle mere specielle ombyggede biler, som eksempel kan nævnes en Austin Mini Cooper, hvor motoren er fjernet for at give plads til en benzintank, den traditionelle 850 cc. motor er udskiftet med en 1000 cc. Honda CB MC motor som er centermonteret med baghjulstræk, bilen bruges udelukkende til Hill climb, men er indregistreret og godkendt til at køre i almindelig trafik.
Ellers kan også nævnes en Morris 1000 med kran og booggi aksel, samt Triunph TR6 & TR8 sportsvogn & en Jensen Interceptor I i meget fin stand.

 Et besøg på Køsters Motor Boghandels stand, er der som altid en livlig snak, med vores gamle kollega Tom, som er indehaver, jeg fik da også anskaffet en bog om Triumph "The Triumph Trophy bible".





Ingen kommentarer: