Søg i denne blog

lørdag den 19. marts 2022

Så er MC sæson 2022 igang

I dag syntes jeg de havde været lunt solskins vejr og efter ugens let regn er det meste salt nok også skyllet af vejen, så Nils og besluttede at køre en tur. for mit vedkommende er det årets første, Nils har været afsted nogle gange. Vi besluttede os for en lidt kulturel tur til Elia i Herning, ingen af os havde set den andet på afstand fra motorvejen, når man er kør uden om Herning. 
Vi kører fra Vejle gennem grejsdalen til Grejs og videre til Sandvad, og derfra til Vonge af en snoet vej med mange sving i en skøn natur. Et sted på vejen blev den krydset af 4 rådyr, heldigvis i god afstand, med det er alligevel lige en reminder om at man ikke er alene om at bruge naturen.  Fra Vonge fortsættes turen til Kristian Tuelsen Dahl land (Tyregod), herfra af småveje over Brande, Kølkær, Hauge til Herning.

Og hvad er Elia så, nok en lidt skuffende oplevelse i form af en stor jern skulptur, med nogle høje trappetrin til toppen fra firesider. Øverst er der et hul til kuplens indre, hvor en stor gasbrænder kan spyde ind op (den var ikke igang, formentlig stoppet på grund af gasprisen) Jeg havde forventet at man kunne gå rundt om kuplen på toppen, men nej skal man det må man ned og  op igen fire gange og det kom ikke til at ske med de umulige trin til et par kunstige knæ.
Efter besigtigelsen af Elia var det meningen vi ville besøge Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum, men det var lukket. Planen var at spise frokost på et af muserne, istedet kørte vi til Bilkas Bistro so ligger i nærheden. 

Herefter køres den til Hjøllund, Nr. Snede og via Rørbæk sø tilbage til Vonge og over Jelling til Grønningen 3 i Vejle, hvor Nils giver en kop kaffe på terrassen.
Medens vi nøder de sidste stråler af eftermiddags sole og kaffen, får vi besøg af en Spurvehøg, Nils fortæller at den ofte besøger den og den virker ikke til at være skræmt ved at dele terrassen med os. Turen er på ca. 160 km.



                                            



























Ingen kommentarer: