Søg i denne blog

tirsdag den 14. juli 2020

Turen går til Havneby, Møgeltønder Tinglev, Aabenraa og Christiansfeld.

   

Søndag d. 12 juli aftalteNils Kylland og jeg at vi ville køre en tur til Havneby på Rømø for at spise frokost, selvom jeg har været på Rømø mange gange tidligere har jeg aldrig været i Havneby. Da vi kører fra Vejle kl. 9.30 aftaler vi at vi vil afprøve BMW Navigator VI mulighed for at planlægge router med flest mulige sving, så jeg konfigurerer navigationen til at undgå motorveje, betalingsveje, færger, carpool baner og u vendinger, og så går det afsted mod Havneby. GPS'en siger at turen er 144 km, og vi vil ankomme ca. 12.00, super det passer jo godt. Turen starter med at gå nord om Vejle af små veje over Fårupsø, af Hærvejen over Randbøldal, videre mod Bække, Lunderskov og Kolding. Før kolding køres mod Vamdrup og videre mod Toftlund, Enderupskov, GRam og videre over Rødding mod Ribe. I Ribe køres af hovedvej 11 via Egebæk mod Brøns, hvor der køres af små veje langs digerne til dæmningen til Rømø og herfra til Havneby. Planen var at spise frokost på Havneby Kro i det gode vejr (der kom et par små byger) som helt klarede op, men det er dog stadig blæsende. Kroen åbnede først kl. 17, så vi måtte finde et andet sted, vi fandt et mindre spisested ved navn Frankel 5, et nydeligt sted med et varieret frokost menukort og udmærket tilberedt mad, med en lokal Ballum Dark Ale til.

Efter frokost køres mod Ballum, Højer og gennem Møgeltønder af den gamle hovedgade med de toppede brosten, forbi Schackenborg Slot og videre til Tønder,

          

I Tønder tanker vi inden vi fortsætter turen mod Tinglev og Aabenraa, for at få kaffe og chokoladekage på cafe Sejlet på Aabenraa strandpromenade. Herfra går det til Christiansfeld og videre mod Kolding, vi tager motorvejen rundt om Kolding til Bramdrupdam og derfra videre til Vejle, En tur på ca. 7 timer og 365 km. i glimrende Dansk MC vejr, Ikke for koldt og vådt eller for varmt, men et super afvekslende mildt sommervejr uden for meget blæst.








Ingen kommentarer: