Søg i denne blog

søndag den 1. september 2019

SHOC-DK Træf på Touring Campen 2019

30 september 2019 inviterede Shadow Klub Danmarks formand Henrik til et uformelt træf på Touring Campen i Nødager, jeg deltog i træffet lørdag, det var ikke fordi vi var mange deltagere, kun 10 i alt.
Lørdag kl. 9.30 mødes jeg med Carsten og Niels Jørgen ved Bredal Kro nord for Vejle, hvorfra vi følges til campen, vi ankommer 11.15 hvor vi mødes med medlemmer der er ankommet fredag.
Det er i øvrigt en rigtig god ide at komme til campen fredag, hvor der var ribeye som dagens ret, hvilket var en stor succes ifølge deltagerne.
Kl 13.00 er det besluttet at vi vil køre ud for at besøge Dansk Motor & Maskinsamling, en udstilling ingen af os tidligere har været opmærksom på. Samlingen består af urestaurerede og restaurerede gamle industri, skibs, landbrugs motorer og maskiner, drevet af damp, petroleum, diesel og benzin. En del af motorerne er installeret så det er mulig at starte dem, hvilket demonstreres lige fra en encylindret glødehoved petroleumsmotor til en 2 eller 4 cylindret diesel industrimotor som har været brugt til produktion af strøm i militære installationer.
I en anden hal er der udstillet en stor samling af Danske Buch's produkter fra bådmotorer, traktorer til en bil bygget på et traktor chassi. Samlingen indeholder ca 400 forskellige enheder og alle er langtfra færdig restaureret, hvilket der stadig arbejdes på, men det vil nok tabe mange år og midler før man er færdig med de enheder der på nuværende tidspunkt er indsamlet. Det er godt at de stadig er frivillige der har interesse for at sikre forbrændingsmotorens historie og vedligeholde, sikre at det ikke går tabt for eftertiden.

Efter besøg af samlingen kører vi til Grenå, hvor vi nyder det gode vejr med softice ad libitum og en kop kaffe ved færgelejet, herfra køres der tilbage til Campen, hvorefter der er hyggelig samvær med sædvanlige små drillerier og en enkelt fadøl til der skal spises aftensmad, med en af campens rom is og kaffe som dessert. Efter aftensmaden beslutter jeg mig for at sætte snuden hjem efter, efter en som sædvanlig hyggelig dag i venners samvær, man kan undres over at der ikke er flere medlemmer der slutter op om sådanne arrangementer, de skulle lige vide hvad de går glip af.

Tak for godt samvær til alle medlemmer i SHOC-Dk for i år, håber vi ses igen i sæson 2020 og at vi må se flere af vore nye medlemmer.

354 Lars Hillerup





Touring Campens berømte Rom is











Ingen kommentarer: