Nils har forberedt aftensmad hjemmefra, vi skal have "den sorte gryde", en gryderet med tilhørende kartofler og kogte grønsager, med tilhørende øl og rødvin. Efter aftensmaden finder præsidenten en flaske rom frem som skal smages, hvilket bidrager til den gode stemning, til folk dropper i seng for at være fiske til lørdagens køretur.
Lørdag morgen spises morgenmad med hjemmebagte boller og pålæg, sove grejerne pakke sammen og sommerhuset gøres klar til afgang kl. 9:30, hvor der køres mod Thyborøn færgen til Agger. Vejret er rimelig men lidt kraftig vind og få byger, der bliver tanket i Sdr. Nissum, så alle har saft nok til Hanstholm. Vi ankommer til færgelejet i Thyborøn, blot for at konstatere at færgen er indstillet til 13 oktober på grund at vedligeholdelse og er på værft, så er der ikke andet at gøre en at vende skuden og køre over broen ved Oddesund en omvej på ca 1 time og ca. 70 km. Da vi er kommet over broen er kl. blevet 12.00, så det er vel på tide at få lidt frokost, men er del af gruppen mener vi skal fortsætte med baggrund i de sorte truende skyer der nærmer sig sydfra. Vi fortsætter i den tro at bunkermuseet nok har et cafeteria, hvor vi kan finde noget spiseligt, men vi bliver skuffet, det eneste der kan købes som er spiselig er is. Da vi ankommer bliver vi overrasket af at vi ikke er de eneste motorcyklister der har valgt at besøge museet, en Nimbus klub fra Skive er der på deres restaurerede forskellige maskiner mange med sidevogn eller varekasse.
Vi besøger museet og kanonstillingen, en stor oplevelse, hvor der er udstillet mange forskellige håndvåben, kanoner, antiluftskyts og rekvisitter fra tyskernes ophold i Hanstholm.
Under museet ligger den store bunker er har været beboelse for en besætning på 90 soldater, der havde til opgave at betjene og beskytte kanonstillingen, samt udstillet ammunition til kanonen. Kanonen kunne sende sine 255 kg. tunge projektiler uf på en afstand på 62,5 km. næste halvvejs til Norge, hvor der er en tilsvarende stilling. I midten af Kattegat, hvor kanonerne ikke kunne række er der udlagt et minefelt, so det er mulig at kontrollere indsejlingen til Østersøen. Kanonen fik aldrig en betydning for krigen, den blev aldrig affyret ud over nogle få prøveskud.
Uden for museet er der opstillet forskellige kanoner, hvoraf en er fra Slagkrydseren Bismarck, som sænkede Englændernes stolthed Krydseren Houd, for senere selv at blive sænket syd for England.
Herefter sættes kursen mod Vejle over Mors, Herning i stort set konstant regn, så vi fik afprøvet vores mc-tøjs evne til at modstå regn, jeg tror enkelte var våde da de nåede hjem.
Tak for en god tur endnu engang var det hyggelig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar