Søg i denne blog

mandag den 27. maj 2019

Så er det nu det sker "ZZ skal på sit årlige togt"

Så er det ved at være tiden hvor "De Zlumrende Zataner" skal på det årlige kristihimmelfartstogt.
Weekenden er gået med at klargøre BMW'en til togtet, som i år går til Stavanger. Min mc er blevet vasket der er kontrolleret lys og væsker, dæktryk og foretaget eftermontering af et bagage rack på Givi topboks, samt monteret refleks tape, så jeg bliver tydeligere at få øje på i lidt snusket vejr.

Regntøjet er set efter, jakke og bukser imprægneret så det er mere vand modstålig, støvlerne har fået en gang læder fedt, selv om de normalt er meget modstandsdygtige mod vand og hjelm og handsker et efterset og rengjort, så MC beklædning og MC burde være klar til at tage på tur. Nu mangler jeg blot de personlige ting, samt den aftalte forplejning, vi hver især skal medbringe, hvilket jeg har hele tirsdagen til, så er jeg klar til at påbegynde turen.

Togtet kommer til at forløbe efter følgende plan (jeg vil ikke berette undervejs fra turen, men når vi er kommet hjem), Onsdag Middag er der afgang fra Vejle for Henrik, Finn, Claus, Nils, Jørgen, Ian, Poul og undertegnede, hvor turen går af A13 over Viborg til Ålborg, hvor Bent vil tilslutte sig til truppen. Hos Bent vil der være en pause, med lidt kaffe, inden turen fortsættes til Hirtshals hvor vi skal med Fjord Line til Kristiansand. Det er planlagt at spise aftensmåltid ombord på færgen under overfarten.
I Kristiansand overnattes der på hotel, så alle kan være friske og udhvilede til en oplevelses rig tur langs den Norske sydkyst fra Kristiansand til Kongeparken Camping syd for Stavanger, en tur på ca. 300 km. Turen vil komme til at foregå i et rolig tempo, hvor der vil være indlagt mange stop for fotografering, frokost og kaffe, vi har hele dagen til vores rådighed. Meningen med turen er at udfordre deltagernes evner til at køre MC, uden at nogen kommer galt afsted, samt at have en super oplevelse. Vi forventer at ankomme til Campingpladsen sidst på eftermiddagen, hvor vi vil blive indkvarteret i to 5 personers hytter med toilet og bad. Efter indkvartering er der fælles hygge til vi skal indtage et aftensmåltid, som IAN har forberedt hjemmefra, det forlyder det er en suppe af en eller anden art.
Fredag går turen til Stavanger, hvor vi bl. a. skal besøge Olie Museet, køre en tur til nogle af øerne i Stavangers skærgård, ørene er forbundet med tunneler boret ud i klipperne under havet, så jeg er lidt spændt på hvor dybe de er og hvor koldt det vil være at køre gennem dem. Dagens tur er på ca. 200 km.
Lørdag skal vi med en turist færge som sejler fra Lauvvik ind gennem Lysefjord, under Prædikestolen til Lysebotn, hvor vi alle skal bestå vores mandomprøve på MC. På strækningen fra bunden af fjorden til restaurant ørnereden på toppen af bjerget, en afstand på 7,5 km. er der 27 hårnålesving, så det bliver nok lidt af en udfordring, taget i betragtning at der er modkørende trafik, med autocampere og campingvogne. Herfra køres tilbage til Kongeparken Campingplads.
Søndag pakkes sammen og turen til Kristiansand påbegyndes, vi skal nå færgen kl. 16.00, alt efter stemningen er der planlagt alternative ruter lige fra den hurtige af E39 (den direkte vej) til veje af mere snoet karakter. Det vil vi aftale under vejs, efter landgang i Danmark er det motorvejs kørsel tilbage til Vejle, hvor deltagerne falder fra efterhånden som de er hjemme.

Jeg håber vi alle får en god og oplevelsesrig tur, jeg glæder mig meget til en spændende og god ferie i gode venners lag.

Ingen kommentarer: