Søg i denne blog

søndag den 11. august 2019

Shadowklubbens tur til Stavanger 2019

Shadow Turen


til Norge 2019 af 076 Carsten - det var fra den 19. juli til den 27. juli

Henrik måtte skynde sig hjem fra ferie i Danmark, så han kunne være klar til Shadow Folkets ankomst.
Smart nok fulgtes han med de første til Norge fredag, hvor de havde en flot solskinnstur på E39 fra Kristiansand til Stavanger.

Jeg kom først afsted lørdag og kom tørskoet til Hirtshals i fornuftig tid inden middag afgangen.
Ved ankomsten til Kristianssand, da jeg var i gang med at løsne motorcyklen fra skibet, kom vores nye medlem Tommy og spurgte om vi skulle følges til Stavanger. God ide, at se efter mig på dækket blandt de andre motorcykler. Vi vidste jo. at vi begge var med samme færge.
Det var godt at kunne følges. Da porten blev lukket op kunne vi se, at det var slut med tørvejret. Jeg sagde til Tommy, at hvis han havde noget regntøj, var det nok nu han skulle tage det på. Han har heldigvis vindskærm på cyklen.
Vi begav os ud i det våde element og stille og roligt mod Stavanger. Da vi havde kørt en 120 km, syntet Tommy at det var tid til en kop kaffe, så han blinkede til højre ved Circle K hvor vi tankede både benzin og kaffe. Det gjorde godt med kaffen.
Vi landede hos Henrik lige da gong-gongen lød til aftensmaden. Det var timing !
Det regnede stadig lidt efter maden, da vi satte teltene op på græsplænen.
Det våde motorcykeltøj kunne hænge i garagen for at dryppe af.

Pigerne havde vel nærmest lavet madplan for hele ugen, så det var vel bare indkøbene der manglede. Kai koldt øje med kostpengene , så det var der jo også godt styr på. Alle hjalp til på bedste måde.

Søndag var vi lidt langsomme startere og det skulle jo også lige være færdig med at regne. Godt middag kørte vi ad kystvejen til Egersund hvor vi landede ved vandet på Torget og parkeringspladsen ved kirken. Der var jo ikke så mange lige veje på den flotte tur, men sving og bakker er jo også godt.

Til mandag morgen var planlagt en start med flag mm. på Kai's telt. Det blev så som så med overraskelsen for Kai kom susende ud, for det skulle altså være nu. Vi tog så den med flagene mm da roen igen havde sænket sig og vi var færdige med morgenmaden. I dagens anledning var der så formiddagskaffe hvortil pigerne havde bagt de fineste kagemænd, som var pyntet med lys og andre gode sager. Stort tillykke til Kai med de 70.
Lidt hen på eftermiddagen fik vi så startet motorcyklerne op og kørte en tur til Spinneriet i Oltedal.

Tirsdag gik turen til Månafossen via Spinneriet i Oltedal. Der skulle bestiges bjerg for at komme op og se Månafossen. Man må jo sige, at der vælter vand ned fra de bjerge. Og det er bare hele tiden, de lukker vist heller ikke for det om natten.
Fra Månafossen gik det mod Byrkjedalstunet hvor der er et lysstøperi og et hyggeligt sted med udendørs borde og mad.
Vi fortsatte turen til Gloppedalsura Magna geopak, hvor 250 norske soldater under anden verdenskrig forhindrede to tyske bataljoners (800 mand) fremrykning mod Birdal.
Turen gik videre til Egersund, hvor vi på torget kunne finde noget kaffe og en is. Det passede rigtig godt til det fine vejr.
Hjemme igen var der lige tid til lidt afslapning og snak på græsplænen inden aftensmaden og mere snak.

Vi har jo alle hørt om Sværdet i stenen, så onsdag måtte vi jo ud og se den norske version, som jo så hedder "Sverd i fjell". Sværdene befinder sig ved Hafrsfjord ved Møllebukta.
Vi skulle jo også se et par af Randaberg-tunnelerne, som ledte os ud til Utstein kloster. Den dybeste af tunnelerne er 325 m under havets overflade.
Utstein klosteret begyndte man at bygge i 1260-erne, så det er ikke helt nyt.
Heldigvis ligger Utstein Kloster Hotel ikke langt fra Utstein Kloster. Der kunne man hjælpe med lidt mad, som vi kunne nyde helt ude ved fjorden.
 
Torsdag gik turen til Flekkefjord på E39 med pause på en stor flot rasteplads med vandfald. I Flekkefjord endte nogen af os i en parkeringskælder hvor det var lidt svært at komme ud fra. Man havde valgt at placere betalingsautomaten på den meget stejle opkørsel, foruden ved, at der var et meget lille display, som ikke var særlig tydelig i det stærke sollys, men vi kom da ud.
I Flekkefjord fandt vi tilfældigvis et hyggeligt sted at spise lidt frokost. Efter frokosten sagde vi farvel til Lennart, som ville fortsætte turen mod hytten i de svenske.
Vi andre fortsatte turen ved at køre ud mod vandet og nordpå mod snoede og bakkede veje. Vi skal jo aldrig gå ned på kaffe, så der var jo lige Soknatun Kafeteria, hvor der var kaffe og is til. Endnu en flot tur hjemad, må man sige.

Niels og Bente forlod os fredag formiddag for at komme hjem og gøre klar til hverdagen igen. Vi andre skulle køre lørdag, så der var planlagt en lille køretur til fredag. Via nogle fine omveje kørte vi til Hå gamle præstegård, hvor man tilfældigvis kan få kaffe og kage. Ikke så ringe.
Der er et gammelt "Strandgravfelt frå eldre og yngre jernalder" ved præstegården.

Lørdag slap Henrik så af med resten af Shadow Folkene. For at være helt sikker fulgte han os godt på vej ned ad E39.
Tak for et dejligt træf med masser af hygge og snak.....

076 Carsten

Ingen kommentarer: